Seminar

Seminarer er de musikalske løftene i korpset, og der vi får øvd inn nytt stoff og blir gode før konserter. En hører forskjell på korpset før og etter seminar! – og det er ikke så rart når en tenker på hvor mye og konsentrert en musikant øver på et seminar. Det kan være vi øver på andre ferdigheter også, som å marsjere for eksempel. Da må vi øve uten instrument først. Når det sitter kan vi prøve med instrument.

For et helgeseminar har de yngste i korpset (aspirant og junior) har typisk to halve dager med samspilløvelser, mens de eldste (hovedkorpset) har to hele dager med en blanding mellom gruppeundervisning på instrumentgruppe og samspill med korpset.  Her jobbes det 4 – 5 timer med spilling på en dag, og det gir resultater.

Et team av dirigenter, instruktører og foreldrevakter bidrar i arrangementet og sørger for at alle får hjelp og server frukt, mat og drikke når det er på menyen.

Hvis du er heldig er det hentekonsert, og da kan du se hva korpset har jobbet med. Ellers er det lov å komme innom og se hva som skjer!