Uniform

Bruk av uniform

Uniformen er korpsets kjennemerke og blikkfang, og brukes kun ved spesielle arrangementer, når det er gitt beskjed om dette. Dette er typisk konserter, stevner, konkurranser og turer. Uniformen skal til enhver tid være ren og hel. Uniformsjakken, uniformsbuksen og uniformsluen må renses, mens resten av uniformen til musikantene kan vaskes i maskin. Korpsgenser bruker man når man vil.

Materialkomiteen vil hver vår be alle sjekke om uniformen fremdeles passer, og be om musikantens klesstørrelser for å planlegge bytting og utdeling av uniform. Uniformen som deles ut vil normalt trenge å bli lagt opp/ut for bukseben og for armer. Hvis plagg mangler korpsemblem vil emblemet bli utdelt separat og må monteres hjemme etter instruks lenger ned på siden.

Uniformen er noe musikantene er stolte av, og skal således bæres med stolthet. Når vi spiller ute, for eksempel på 17. mai, sier vi at det skal være full uniform. Det betyr at luen skal være med (for de som har dette). Ved konserter inne, skal det ikke benyttes lue.

Medaljer skal henge på uniformens venstre fremside. Dersom det blir fullt med medaljer der, kan en fortsette på motsatt side.

Vi ser fra tid til annen at enkelte går i joggesko, sandaler eller andre sko med farger. Det hører ikke til en uniform. Skoene skal være helt sorte! Husk også at strømper skal være sorte. Vi vil jo være stilige når vi skal ut og marsjere. Dersom man går til innkjøp av nye sko rett før f.eks. 17. mai, er det veldig lurt å gå inn disse på forhånd.

Enkelte ganger kan det være kaldt når vi skal bruke uniformen utendørs. Da er det lurt å ha på ull under uniformen.

Uniformen er korpsets eiendom, og uniformsdeler som lånes ut av korpset må tas godt vare på! Når det byttes / leveres tilbake skal det alltid være renset / vasket.

Hoved- og Juniorkorps:

Lån fra korpset:
Blå jakke og bukse, blå lue, hvit skjorte og blå slips.
Regnfrakk deles ut ved behov og leveres tilbake samme dag (lagres på korpsloftet)

Ordne selv: Svarte pensko og svarte sokker (viktig at skoene og sokkene er helt svarte, uten striper eller farger)

Aspiranter:

Lån fra korpset:
Hvit skjorte og blå collegegenser. Ev. blå lue.
Regnfrakk deles ut ved behov og leveres tilbake samme dag (lagres på korpsloftet)

Ordne selv: Svarte bukser, svarte pensko og svarte sokker (viktig at skoene og sokkene er helt svarte, uten striper eller farger)

Deles ut ved behov og leveres samme dag (lagres på korpsloftet):

  • Regnfrakk
  • Regntrekk til treblåserinstrumenter

Innlevering av uniform

  • Ved utlevering av nye uniformsdeler, skal det fravokste tilbakeleveres i rengjort stand.
  • Musikanter som slutter i korpset, leverer komplett, rengjort uniform så fort som mulig.
  • Uniformsdeler/ full uniform skal leveres uniformsansansvarlig. Hvis dette ikke lar seg gjøre kan man, etter melding til uniformsansvarlig, levere klærne i pose, tydelig merket med navn, i skapet som står i lageret ved aulaen. Uniformen bør leveres på kleshenger.

Festing av korpsemblem

Merket (genser og skjorte) skal settes på venstre arm, 5 cm ned fra skuldersømmen, og 4 cm fra forsømmen på bærestykket på skulderen (se tegning).
Det skal strykes på fra baksiden i 30 (middels varme)-60 sek (høy varme), og kan forsterkes med søm rundt om det løsner i vask.

Plassering av korpsemblem på venstre skulder